Baitullah : Rindu yang tak pernah padam

Baitullah : Rindu yang tak pernah padam
Baitullah : Rindu yang tak akan padam hingga ke akhirku...

Saturday, March 5, 2011

Seram !! Tergempar !! Hantu Kak Limah Dah Round 1 Malaya .


Assalamualaikum pengunjung budiman. Ini khabar tergempar !!! Ce citer.....ce citer..... Khabar dari Merlimau dan Kerdau. Katanya, hantu kak Limah bukan aje dah balik rumah selepas menakut-nakutkan pakcik makcik felda dan orang2 kampung....tapi baru aje balik dari round 1 Malaya. Persiapan nak ngundi PRU 13 katanya. Kalau PRK Merlimau dan Kerdau dipenuhi pengundi2 hantu....janganlah panik pulak sebab hantu2 Kak Limah tu baru aje lepas mendaftar sebagai pengundi di dua tempat berpuaka tuh. Heh heh heh . Dan untuk persiapan PRU 13, hantu2 Kak Limah dah pakat dengan semua hantu2 jenglot yang ada di Pameran Alam Mistik di Terengganu !! Ini lah susahnya kalau negara dah penuh sesak dengan hantu2. Nak pandang belakangpun dah tak boleh !

3 comments:

 1. dalam tv pun...dah x der cerita lain...citer hantu jer. dlm parlimenpun hantu jadi isu. byk sgtkah hantu2 kat mesia ni ?

  ReplyDelete
 2. Assalamualikum warah matullah..wabarakatuh..

  Salam buat semua saudara yang dirahmati Allah.Beberapa menjak ini ana memang tidak langsung menulis di blog ini,kerana beberapa sebab yang tidak dapat dielakkan.
  Kisah bersama as-syahid Mukhlas,bagaimana dia bermimpi bertemu Nabi SAW..dengan senyuman di wajah baginda SAW kepadanya adalah petanda dia akan syahid akhirnya.
  Terlalu banyak rahsia perjuangan untuk diceritakan.
  Akhirnya terpaksa menggunakan beberapa negara sebagai samaran.
  Sahabat ditangkap,ramai di bunuh...mereka syahid.
  Tetapi meneruskan kehidupan rupanya amat payah...Moga diakhir bertemu Syahid.
  Maka dari ini,blog ini ana matikan.Maaf buat saudari...ana terlalu rindukan syahid..ana perlu teruskan perjalanan ini.
  Teruskan usaha saudari.
  Maafkan tidak dapat perkenal diri,tetapi perjuangan tiada akan terhenti..
  Doakan syahid,menjadi anugerah Ilahi..
  Ameen...

  http://mencari-syahadah.blogspot.com/

  ReplyDelete
 3. Dari Abu Hurairah r.a katanya : "Rasulullah S.A.W bersabda : "Barangsiapa yang mati dan belum pernah melakukan peperangan,juga tidak pernah tergerak hatinya untuk melakukannya itu-yakni tidak ada keinginannya sama sekali untuk berjihad fisabilillah,maka ia mati menepati satu cabang dari kemunafikan."
  ( Riwayat Muslim )
  Semoga Allah memakbulkan doa saudara dan ramai pemuda2 akan menjejaki langkah saudara juga. Ainul Mardhiah sedang menunggu saudara disana.Ameen.

  ReplyDelete

Assalamualaikum pengunjung. Terima kasih atas semua komen-komen anda. Komenlah apa sahaja asalkan tidak tercatat dosa di dalam buku amalan anda(mencarut berdosa tau !).Terima kasih komen yg membina. Terima kasih juga komen yg menjatuhkan. Orang-orang hebat menjadi hebat setelah banyak kali bangun dari banyak kali kejatuhan. Akhirnya ia bangun dan tak jatuh-jatuh lagi.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

terima kasih dariku...

Tajuk-tajuk saya

Menyentuh Hati-Peristiwa Almarhum Ustaz Fadhil Noor

Syuhada Chechen. Mereka telah memilih Syahid.