Baitullah : Rindu yang tak pernah padam

Baitullah : Rindu yang tak pernah padam
Baitullah : Rindu yang tak akan padam hingga ke akhirku...

Friday, November 26, 2010

Tutup Orat Gaya Kak Semah

Assalamualaikum pengunjung budiman. Terbaca lah saya beberapa entry dari sahabat2 blogger dengan isu yang sama dengan tajuk " Tutup Orat Gaya Erdogan". Saya pasti..Recep Tayyeb Erdogan sendiri tidak mahukan  identiti wanita Turki berhijab sedemikian rupa kerana beliau sendiri telah melakar sejarah Turki dengan mengizinkan penarikan larangan berhijab di pusat pengajian tinggi Turki serta pejabat-pejabat kerajaan bulan lepas setelah pejuangan panjang menentang dasar-dasar sekular yang menyekat amalan dan identiti Islam. Tahniah Erdogan ! 

Ketika beliau dilantik menjadi Perdana Menteri, ahli-ahli Parlimen Turki yang masih sekular , merungut dan bereaksi negatif apabila imej wanita pertama mereka berhijab ! Parti di bawah pimpinan beliau, AKP masih diragui oleh sebahagian ahli-ahli Parliman Turki dan pihak tentera Turki, bahawa parti ini membawa perjuangan Islam secara tersirat. 

Tapi yang pasti 'Wanita Pertama' kita telah mempromosikan fesyen islamik beliau (IFF di Monte Carlo) yang jauh lebih mengjengkelkan daripada fesyen-fesyen hijab wanita Turki yang ditonjolkan di blog-blog peribadi tersebut sedangkan kepala 'first lady' kita pun masih togel lagi !. Bak kata pepatah tok nenek kita, gajah depan mata tak nampak...kuman di seberang laut terbeliak mata kita melihatnya ! Tak yahlah meneropong wanita-wanita Turki tu, tengok aje wanita-wanita kat Malaya yang di depan mata kita ni. Wanita-wanita Malaysia  sendiri masih ramai yang menutup aurat tapi masih bertelanjang !! Malas nak komen banyak2. A picture paints  thousand words...tengok ajelah TUTUP ORAT GAYA KAK SEMAH ni......!!!!!


Fesyen hijab IFF  Semah

Fesyen hijab Siti Semah

Fesyen hijab Ustajjah Semah


Fesyen hijab Free-show Semah


Fesyen hijab Tayang Bodi Semah

Fesyen hijab Bonggol Unta Semah

4 comments:

 1. haha.. best ni.. x sangka ye dr masyitah tu jadi mcm tu. sanggup tolak hidayah demi pangkat.

  pakai tudung pon dah x betul.. ustazah ke pakai tudung tayang buah dada mcm tu????

  inilah akibatnya apb hukum sekular diterapkan

  ReplyDelete
 2. SALAM

  PERSOALANNYA IALAH MEREKA TIDAK FAHAM MAKSUD HIJAB, HIJAB BERMAKSUD TERHALANG DARI PERKARA YANG MENIMBULKAN KEGHAIRAHAN PADA SEORANG WANITA

  KADANG-KADANG SEORANG LELAKI TERUJA DENGAN MULUT, MAKA TUTUPLAH MULUT, MATA,HIDUNG DAN SEBAGAINYA KERANA ITU IA PERLU DI LINDUNGI

  SEMENTARA YANG LAIN JUGA PERLU JUGA DI HIJAB DENGAN POTONGAN FESYEN YANG TIDAK MENAMPAKKAN BENTUK BADAN

  OLEH YANG DEMIKIAN PEREKA FESYEN PERLU DIDEDAHKAN DENGAN FESYEN YANG BENAR-BENAR MENGIKUT HUKUM ALLAH

  ReplyDelete
 3. Wlkmslam. T kasih atas hujah yang benar ! Cabaran kt untuk mendidik ummah ttg tuntutan islam sebenar .

  ReplyDelete

Assalamualaikum pengunjung. Terima kasih atas semua komen-komen anda. Komenlah apa sahaja asalkan tidak tercatat dosa di dalam buku amalan anda(mencarut berdosa tau !).Terima kasih komen yg membina. Terima kasih juga komen yg menjatuhkan. Orang-orang hebat menjadi hebat setelah banyak kali bangun dari banyak kali kejatuhan. Akhirnya ia bangun dan tak jatuh-jatuh lagi.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

terima kasih dariku...

Tajuk-tajuk saya

Menyentuh Hati-Peristiwa Almarhum Ustaz Fadhil Noor

Syuhada Chechen. Mereka telah memilih Syahid.